Την Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για 25 έως 29 με Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson

«Πάνω από το 90% των ατόμων που εισάγονται στα νοσοκομεία με Covid και τις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι», είπε αρχικά η κ. Θεοδωρίδου, τονίζοντας πως «πρέπει να πείσουμε τους σκεπτικούς να κλείσουν το ραντεβού τους».

Στη συνέχεια, τόνισε για ακόμα μια φορά πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα εξετάσει όλα τα δεδομένα πριν αποφανθεί για τον εμβολιασμό των παιδιών. Ξεκαθάρισε πάντως πως ο εμβολιασμός των παιδιών δεν θα είναι υποχρεωτικός, ούτε θα επιφέρει διακρίσεις στο εκπαιδευτικό κομμάτι.

Κατόπιν αναφέρθηκε στο κομμάτι του εμβολιασμού των εγκύων, επαναλαμβάνοντας πως είναι ασφαλής, ειδικά για συγκεκριμένες κατηγορίες εγκύων. Τόνισε πως αν μια έγκυος γυναίκα προσβληθεί με κορονοϊό, τότε ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα στον πλακούντα, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί το ενδεχόμενο κάθετης μετάδοσης, από την μητέρα στο έμβρυο.

Από την πλευρά του, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε πως σήμερα έγιναν πάνω από 80.000 εμβολιασμοί και η μέρα θα κλείσει με πάνω από 105.000. Συνολικά έχουν γίνει 6.225.000 εμβολιασμοί στην Ελλάδα.

«Σήμερα ξεπεράσαμε τους 4.000.000 συμπολίτες με μία δόση, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 38,1%, και 2.350.000 συμπολίτες μας έκαναν και τις δύο δόσεις, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 22,4%», συμπλήρωσε.

Επίσης, ανέφερε πω παρατηρείται πίεση στα ραντεβού, με την Αττική να έχει 100% κλεισμένα ραντεβού στα σκευάσματα των Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson.

Επιπλέον, ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως θα ανοίξουν επιπλέον ραντεβού για τα τέλη Ιουνίου και τις αρχές Ιουλίου στα τρία προαναφερθέντα σκευάσματα, ώστε να κλείσουν περισσότεροι πολίτες, ενώ σημείωσε πως από την Πέμπτη 10/06 ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού των ατόμων ηλικίας 25-29 ετών και με τα τρία αυτά εμβόλια, δηλαδή Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.