Αλεξοπούλου – Ειδικά κριτήρια για την ένταξη των Εκπαιδευτών Σχολών Οδήγησης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών κ Χρήστο Σταΐκούρα, κατέθεσε στη Βουλή η Χριστίνα Αλεξοπούλου, σχετικά με την εισαγωγή ειδικών κριτηρίων για την ένταξη των Εκπαιδευτών Σχολών Οδήγησης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή.
Η Βουλευτής αναφέρει, πως η πλειοψηφία των επιχειρήσεων του κλάδου των Εκπαιδευτών Σχολών Οδήγησης αποκλείστηκε από το σύνολο των οικονομικών αυτών ενισχύσεων, διότι εμφανίζει μια πλασματική εικόνα κερδοφορίας το έτος 2020.
Η αδικία αυτή δημιουργήθηκε από τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που οδήγησαν στις πολύμηνες απεργίες των εξεταστών. Ως εκ τούτου, το έτος 2019 οι επιχειρηματίες του κλάδου των Εκπαιδευτών Σχολών Οδήγησης, παρέμειναν ανενεργοί ακουσίως, επί σχεδόν 10 μήνες. Έτσι, ακόμα και τα ελάχιστα έσοδα που εμφανίστηκαν στο 2020 ήταν περισσότερα συγκριτικά με το 2019, αφήνοντάς τους εκτός χρηματοδοτήσεων.
«Γίνεται σαφές ότι ο κλάδος Εκπαιδευτών Σχολών Οδήγησης θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ιδιαίτερη περίπτωση, με την απαλοιφή του κριτηρίου ακαθαρίστων εσόδων συγκριτικά με το προηγούμενο έτος λειτουργίας, αφού αυτό δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.» επεσήμανε η Βουλευτής.
Η αναφορά, θα ανακοινωθεί στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.