Δυτική ΕλλάδαΕιδήσειςΠολιτικήΤελευταία Νέα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ στους Δελφούς: Ο Ανδρουλάκης στην «Π» για την Αχαΐα, το «κάστρο του ιδρυτή» Ανδρέα Παπανδρέου

Μήνυμα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, για το «Πράσινο Κάστρο» της Πάτρας ενόψει εκλογών και η αναφορά στην κληρονομιά του ιδρυτή Ανδρέα Παπανδρέου.Η μάχη των εκλογών και η επόμενη μέρα.

Εν αναμονή της έλευσης του Νίκου Ανδρουλάκη στην Πάτρα (η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ προγραμματίζεται για τις 13 Μαΐου), η «Πελοπόννησος » απέσπασε το μήνυμα του αρχηγού του Κινήματος προς τους αχαιούς ψηφοφόρους στη διάρκεια του Delphi Economic Forum.

«Η Πάτρα, όπως και η Κρήτη, αποτελούσαν παραδοσιακά τα κάστρα της δημοκρατικής παράταξης. Εχει έρθει η ώρα να ενώσουμε τις αγωνίες μας και να στηρίξει ο δημοκρατικός και προοδευτικός κόσμος της Πάτρας αυτή τη νέα πορεία για την αλλαγή. Επιβάλλεται όλοι μας να πάρουμε μια γενναία απόφαση αλλαγής», ήταν το χαρακτηριστικό κάλεσμα που απηύθυνε ο Ν. Ανδρουλάκης προς τους αχαιούς φίλους του ΠΑΣΟΚ, με τον πρόεδρο του Κινήματος να αναφέρεται και στην κληρονομιά του ιδρυτή Ανδρέα Παπανδρέου: «Δεν αξίζει να ζούμε άλλο στις ανισότητες, στην τοξικότητα και στη διχόνοια. Εμείς υπερασπιζόμαστε το κοινωνικό κράτος και εκφράζουμε τις πολιτικές για εθνική αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη. Αξίζει στη γη του ιδρυτή μας, η δημοκρατική παράταξη να πάρει ένα ισχυρό ποσοστό που θα μας δώσει τη δύναμη να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα της πατρίδας μας».

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ο Ν. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στα σενάρια για κυβέρνηση συνεργασίας: «Η χώρα μας χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας, όμως με ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής και όχι με πρόσωπα αναξιόπιστα που έκαναν σε μια ώρα το ΟΧΙ σε ΝΑΙ. Ή μήπως είναι φιλελεύθερος πολιτικός και ο κ. Μητσοτάκης όταν προχωρεί σε δολοφονίες χαρακτήρων; Ας αναρωτηθούμε: Θέλουμε ηγέτη που μπορεί να διαπραγματευτεί με τους εταίρους μας στην Ευρώπη ή ανθρώπους που τους κοιτούν με μισό μάτι λόγω είτε των ψεύτικων δημοψηφισμάτων είτε των υποκλοπών;».

Και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τα κριτήρια που έχει ζητήσει για μια κυβέρνηση συνεργασίας: «Πρώτον, να έχει το ΠΑΣΟΚ ένα ισχυρό ποσοστό για να κάνει διαπραγμάτευση με τα άλλα κόμματα και να τεθούν σε σωστό πλαίσιο οι προτεραιότητες μιας τέτοιας κυβέρνησης. Και δεύτερον, δεν μπορεί να είναι πρωταγωνιστές σε αυτήν την κυβέρνηση τα πρόσωπα που ευθύνονται για προβλήματα της χώρας. Είδαμε τον λαϊκισμό με γραβάτα από τον κ. Μητσοτάκη και τον λαϊκισμό χωρίς γραβάτα από τον κ. Τσίπρα. Το παράδειγμα της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας ήταν κάποτε για τον κ. Τσίπρα καταστροφή, τώρα επειδή τον βολεύει θεωρεί ότι είναι παράδειγμα προς μίμηση».

πηγη:pelop.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *