Δυτική ΕλλάδαΕιδήσειςΠολιτικήΤελευταία Νέα

Εκλογές 2023: Ποιο θα είναι το νέο υπουργείο που θα ιδρύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Το υπουργείο Εργασίας πρέπει να “σπάσει” σε δύο κομμάτια», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Για μια σειρά ζητήματα μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε νέα συνέντευξή του, ενώ επισήμανε και πάλι ότι ζητάει από τους πολίτες αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην ίδρυση ενός νέου υπουργείου αν η ΝΔ βρεθεί για άλλη μία φορά στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές. Στην συνέχεια, τόνισε πως θα γίνουν πολλές αλλαγές εν γένει στο υπουργικό συμβούλιο

Ποιο υπουργείο θα ιδρύσει
Με αφορμή το πρόγραμμα «Σπίτι Μου» για το οποίο προανήγγειλε ότι θα υπάρξει διπλασιασμός των πόρων ώστε τελικά οι δικαιούχοι να γίνουν 20.000 από 10.000 που είναι σήμερα αφήνοντας ανοιχτό «παράθυρο» για νέους πόρους «για να το στηρίξουμε αν αυτό είναι επιτυχημένο», ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι στην αναδιάταξη του κράτους που θα προχωρήσει την επόμενη τετραετία, ξεχωριστό κεφάλαιο θα αποτελέσει ένα υπουργείο Στέγασης και Κοινωνικής Πολιτικής.

«Έχοντας 4 χρόνια εμπειρίας έχουμε μια καλύτερη εικόνα για τοι πώς μπορούμε να αναδιατάξουμε το κράτος και την οργάνωση της κυβέρνησης. Το υπουργείο Εργασίας πρέπει να «σπάσει» σε δύο κομμάτια. Να μείνει, δηλαδή, το κομμάτι της κοινωνικής και στεγαστικής πολιτικής σε ένα ανεξάρτητο μικρότερο υπουργείο» είπε ο πρωθυπουργός και εξήγησε επιπλέον: «σε αυτό θα έρθει συνολικά η κοινωνική πολιτική. Δεν μιλάμε για real estate και ανάπτυξη αλλά για κοινωνική πολιτική».

«Έρχονται πολλές αλλαγές»
Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε μεταξύ άλλων και για τα πρόσωπα που θα αξιοποιήσει στην κυβέρνηση του. Απάντησε δε ότι θα υπάρχουν σίγουρα περισσότερες γυναίκες, αλλά και πολλές αλλαγές. Στην συνέχεια, προσπάθησε να το εξηγήσει αυτό στους δημοσιογράφους.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «Είναι δεδομένο ότι θα γίνουν αλλαγές μετά από μια 4ετια. Αλλαγές μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος φεύγει ή ότι αναλαμβάνει άλλο χαρτοφυλάκιο» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός ο οποίος ρωτήθηκε αν θα έχουμε εσωτερικές μετακινήσεις στο υπουργικό συμβούλιο και αρκέστηκε να απαντήσει «πολλές αλλαγές».

«Θα συνεχιστεί μέχρι να «σβήσει» η προσωπική διαφορά»
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως η κυβέρνηση έδωσε αυξήσεις στους συνταξιούχους χωρίς προσωπική διαφορά για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια. Ακόμη, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι η στήριξη στους χαμηλοσυνταξιούχους που «τσάκισε ο Νόμος Κατρούγκαλου» και πήραν έως 300 ευρώ επειδή είχαν ακόμα προσωπική διαφορά «θα συνεχιστεί μέχρι να «σβήσει» η προσωπική διαφορά».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό της κυβέρνησης της ΝΔ για να υπάρξει κατάργηση και του τέλους επιτηδεύματος σε βάθος τετραετίας. Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε, τέλος, εξηγήσεις στο γιατί η κυβέρνηση δεν προχώρησε στη μείωση του ΦΠΑ λέγοντας ότι «δεν δουλεύει η πολιτικη μείωσης του ΦΠΑ. Δεν θα κερδίσει ο τελικός καταναλωτής. Το πρόβλημα είναι και δημοσιονομικό και πρακτικό. Κάποιος θα κερδίσει αλλά θα είναι ο παραγωγός».

πηγη:in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *