Δυτική ΕλλάδαΕιδήσειςΠολιτικήΤελευταία Νέα

Η κρίσιμη μάχη του β΄ γύρου στον Δήμο Πατρέων

Η ηγεσία του σπιράλ στηρίζει Κώστα Σβόλη ενώ δεν έχει πάρει θέση η παράταξη που υποστηρίχθηκε από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Ανοικτή είναι η μάχη για την εκλογή Δημάρχου Πατρέων η οποία και θα κριθεί οριστικά την Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Εδώ και λίγες ώρες ωστόσο είναι πλέον γνωστή η στάση του συνδυασμού «σπιράλ»που έλαβε το ποσοστό του 14,75% , αλλά δεν κατόρθωσε να περάσει στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Το ποσοστό αυτό δεν είναι καθόλου αμελητέο δεδομένης της αναστρέψιμης διαφοράς που σημειώθηκε στις κάλπες της περασμένης Κυριακής  όπου ο συνδυασμός του νυν Δημάρχου Κώστα Πελετίδη έλαβε το 39,95% των ψήφων και θα αναμετρηθεί με τον συνδυασμό του Σβόλη Κωνσταντίνου που πήρε ποσοστό 25,57.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός «Σπιράλ» υπενθυμίζεται πως έχει τεθεί ως προϋπόθεση προόδου της Πάτρας η αλλαγή της ηγεσίας. Η ανακοίνωση του συνδυασμού αναφέρει αναλυτικά: «Προτεραιότητα του σπιράλ είναι πάντα η Πάτρα. Είμαστε η παράταξη που προτάσσουμε τα συμφέροντα της πόλης και των δημοτών. Αυτό θα κάναμε ως δημοτική αρχή, αλλά οι Πατρινοί δεν μας έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης την περασμένη Κυριακή. Η απόφαση τους είναι απολύτως σεβαστή.

Ναι στον Κώστα Σβόλη

Ως προϋπόθεση προόδου της Πάτρας θέταμε πάντα την αλλαγή ηγεσίας στον Δήμο Πατρέων. Αυτό δεν έχει ακόμα κριθεί, μετατέθηκε για την επόμενη Κυριακή. Πιστοί στις απόψεις μας τασσόμαστε με την άλλη υποψηφιότητα στο δίλημμα της κάλπης. Θυμίζουμε την διαχρονική εναντίωσή μας σε όλες τις κομματικές υποψηφιότητες στις δημοτικές εκλογές. Διευκρινίζουμε πως καμία προεκλογική συνεννόηση δεν προηγήθηκε -εμείς άλλωστε, ως την Κυριακή, διεκδικούσαμε είσοδο στο β’ γύρο.

Η σημερινή στάση μας υπαγορεύεται από τη συναίσθηση ευθύνης απέναντι στην πόλη, δεν δεσμεύει κανένα μέλος της παράταξης και επ’ ουδενί δεν αποτελεί υπόδειξη στους ψηφοφόρους μας, τους οποίους ευχαριστούμε για τη στήριξη και δεν θα πάψουμε να θεωρούμε πολιτικά όντα με προσωπική βούληση -αυτή είναι, άλλωστε, η αξία της ανεξαρτησίας μας.

Η ευθύνη όμως μας υπαγορεύει να πάρουμε καθαρή θέση, για τη διοίκηση του δήμου την προσεχή πενταετία: Το «όχι στον Κώστα Πελετίδη» την Κυριακή συνεπάγεται «ναι στον Κώστα Σβόλη». Θα λέγαμε το ίδιο αν στον β’ γύρο βρισκόταν ο Βασίλης Αϊβαλής. Τελικός κριτής είναι ο Πατραϊκός λαός, τον οποίο και παροτρύνουμε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, ώστε το αποτέλεσμα να είναι αντιπροσωπευτικότερο από αυτό της 8ης Οκτωβρίου».

Δεν έχει πάρει θέση ο κ. Βασίλης Αϊβαλής, επικεφαλής του συνδυασμού ΠΑΤΡΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ και ΠΑΛΙ, που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ και ήλθε στην τρίτη θέση με ποσοστό 19,73%.

Ωστόσο, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος τάχθηκε ανοικτά υπέρ του κ. Σβόλη με ανάρτησή του.

πηγη:in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *