«Κλείδωσε» ο ανασχηματισμός – Ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται και οι εκπλήξεις (ονόματα)

Το γοργόν και χάριν έχει λέει ο λαός και αυτόν τον δρόμο φαίνεται πως θα ακολουθήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσον αφορά τον ανασχηματισμό.
Άλλωστε, ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πως δεν δεσμεύεται από πρόσωπα και πλέον απομένει να πατήσει το κουμπί των αλλαγών που αυτή την φορά θα είναι σαρωτικές και θα αποδώσουν, παράλληλα και τις όποιες ευθύνες, στη διαχείριση την πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια σειρά από εισηγήσεις, πριν φύγει για την Αμερική το μεσημέρι της Πέμπτης όπου πήγε για να εγκαταστήσει την κόρη του για σπουδές (επιστρέφει το πρωί της Δευτέρας ), όχι τόσο για την ημέρα των αλλαγών όσο για τα πρόσωπα που θα μετακινηθούν.

Αν η Δευτέρα που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες δεν είναι ημέρα ανακοινώσεων τότε ο ανασχηματισμός θα «κλειδώσει» το Σαββατοκύριακο που έρχεται αφού μέσα στην εβδομάδα ο πρωθυπουργός έχει συνεχόμενα ταξίδια.

Ονόματα

Όσον αφορά τα πρόσωπα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο Προστασίας του Πολίτη «πιέζεται» για τα καλά με τους Θόδωρο Ρουσόπουλο, τον Κώστα Τσιάρα αλλά και τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Φλωρίδη να έχουν ακουστεί για διάδοχοι του.

Πάντως, τις τελευταίες ώρες, το όνομα που κερδίζει έδαφος να πάει στην Κατεχάκη είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ενώ «μπαλαντέρ» είναι και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αφού έχει την εμπιστοσύνη του Μητσοτάκη.

Στο πεντάγωνο εάν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να ανακατέψει για τα καλά την τράπουλα θα μπορούσε να πάει ο Νίκος Δένδιας και στο υπουργείο Εξωτερικών να μετακινηθεί ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ένα παλιό σενάριο που μπορεί όμως ανά πάσα ώρα και στιγμή να επανέλθει ανάλογα με την στρατηγική που θα επιλέξει να ακολουθήσει το Μαξίμου στον χώρο της διπλωματίας.

Γρίφο αποτελεί ο Χρήστος Σταϊκούρας και το αν φύγει από το Οικονομικών για να αναλάβει το νέο ενισχυμένο υπουργείο Ανάπτυξης με τον Άδωνι Γεωργιάδη να αναλαμβάνει άλλο χαρτοφυλάκιο. Ήδη στο συρτάρι υπάρχει πρόταση για επανασύσταση του Εμπορίου και Βιομηχανίας ενώ για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ακούγεται και το Ναυτιλίας.

Πάντως στην εξίσωση πρέπει να μπει και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αφού υπάρχει ενδεχόμενο να σπάσει και το Περιβάλλοντος να πάει στο Υποδομών και και Μεταφορών και να επανασυσταθεί το παλιό ΥΠΕΧΩΔΕ.

Στο υπουργείο Υγείας μπορεί να πάει ο Θόδωρος Ρουσόπουλος ή ο Κώστας Τσιάρας με τον Βασίλη Κικίλια να μετακινείται, έστω και την τελευταία στιγμή, είτε στο Μεταναστευτικής Πολιτικής είτε στο Τουρισμού και τον Χάρη Θεοχάρη, σημερινό υπουργό Τουρισμού να αποχωρεί από την κυβέρνηση.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αποχωρεί από την Πολιτική Προστασία όπως υφίσταται ως δομή και μπορεί να αναλάβει ένα νέο χαρτοφυλάκιο που θα έχει να κάνει με την πρόληψη και την ανάπλαση περιοχών από φυσικές καταστροφές, πέρα από τις αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας.

Έκπληξη

Η Νίκη Κεραμέως εάν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή, κυρίως κάποια καραμπόλα, θα συνεχίσει κανονικά στο υπουργείο Παιδείας αφού ο πρωθυπουργός την εμπιστεύεται απόλυτα.

Την αντίθετη διαδρομή όμως φαίνεται πως θα ακολουθήσει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, που μετά από δυο χρόνια, όλα δείχνουν ότι θα μείνει εκτός του νέου σχήματος.

Πηγη:15minutes.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.