ΕιδήσειςΠολιτικήΤελευταία Νέα

Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ κάλυπταν τους Κουτσολιούτσους!!!

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της Folli Follie μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από την ηλεκτρονική αλληλογραφία στελεχών της εταιρείας, τα οποία αφήνουν να διαφανεί πως υπήρχαν άνωθεν παρεμβάσεις ακόμη και από πρώην υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αφότου μάλιστα είχε ήδη ξεσπάσει το σκάνδαλο, προκειμένου να «φρενάρει» κάθε διαδικασία και να κλείσει ο φάκελος της έρευνας.

Δύο πρώην υπουργούς αλλά και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «δείχνουν» ως ισχυρούς «συμμάχους» της Folli Follie στην προσπάθειά της να ξεγλιστρήσει από τους ελέγχους τα πρόσφατα στοιχεία που έφτασαν στα χέρια της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση. Τα πρόσωπα αυτά, είτε πιέζοντας είτε καθυστερώντας τις διαδικασίες, είχαν αναλάβει να δημιουργήσουν έναν υποστηρικτικό «κλοιό» της Folli Follie, ακόμη και μετά το «τσουνάμι» των αποκαλύψεων που τελικά οδήγησαν στη φυλακή τους δύο ιδρυτές της εταιρείας.

Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από την πολυσέλιδη έκθεση που συνέταξε, μετά τον διαχειριστικό έλεγχο τον οποίο διενήργησε στη Folli Follie, η εταιρεία Price Waterhouse Coopers (PwC). Στις περισσότερες από 200 σελίδες της έκθεσης που παραδόθηκε στην ανακρίτρια περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα ηλεκτρονικά αρχεία που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε υπολογιστές εργαζομένων της εταιρείας.

Από το περιεχόμενο των επίμαχων εγγράφων προκύπτει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειχναν δύο πρώην υπουργοί και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να «παγώσει» η υπόθεση μολονότι είχε ήδη βρεθεί στο «στόχαστρο» της Δικαιοσύνης. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παρασκηνιακές αυτές κινήσεις καταγράφονται τον Μάιο του 2018, ενώ είχε ήδη ξεσπάσει πριν από λίγο καιρό το σκάνδαλο της Folli Follie.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα επίμαχα emails φαίνεται ότι υπάλληλος της εταιρείας (Ν.Σ.) είχε διαρκή επικοινωνία με τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο και σε αυτά αναφέρονται:

«Κύριε Τζώτζη, όπως έχετε ήδη ενημερωθεί, ιδίως η παρουσία του προέδρου είναι καταλυτική. Είμαι σίγουρος ότι με την πίεση που τους ασκείται από τους ανθρώπους μας θα προχωρήσει ομαλά χωρίς εκπλήξεις η όλη διαδικασία. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολύ δύσκολο για την επιτροπή γιατί πιέζεται από παντού να είναι πιο άμεση και σκληρή απέναντί μας, ήδη την κατηγορούν για ευνοϊκή μεταχείριση. Έχουμε όμως ισχυρούς συμμάχους. Αρκεί βέβαια και εμείς να τους βοηθήσουμε σε αυτά που μας ζητάνε, έστω και να δίνουμε στοιχεία σταδιακά με μία ροή.

»Χθες, όπως σας είχα ενημερώσει, είχα μία συνάντηση με έναν σύμβουλο που αντιπροσωπεύει έναν από τους τρεις βασικούς υποστηρικτές μας στην υπόθεση. Αφού μου είπε πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα και πόσο εκτίθεται ο άνθρωπός του και τι έχει κάνει μέχρι τώρα για μας και ότι θα είναι μέχρι να τελειώσουν όλα δίπλα μας, μου είπε ότι έχει κάποιες ανάγκες. (80) Δεν θα ήθελα ούτε μέσω email ούτε τηλεφωνικά να μιλήσουμε πιο αναλυτικά.

»Νομίζω ότι τη στιγμή αυτή δεν έχουμε την πολυτέλεια κανένα σύμμαχό μας να χαρίσουμε στους αντιπάλους μας για οποιονδήποτε λόγο. Πρέπει δυστυχώς να διαθέσετε ένα κονδύλι για αυτές τις επαφές. Δεν είμαι υπέρ και το ξέρετε, αλλά σε αυτή την περίπτωση δε νομίζω ότι γίνεται διαφορετικά. Ενημερώστε με πώς προχωρώ τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση. Παρακαλώ μονολεκτικά λόγω της σοβαρότητος. Με ένα ναι ή ένα όχι για να ξέρω τι να πω αύριο που περιμένουν απάντηση. Αν είναι ναι, μην πείτε το λόγο σε κανένα».

Σε άλλο email με παραλήπτη πάλι τον Tζώρτζη Κουτσολιούτσο και ημερομηνία 11 Μαΐου 2018 αναφέρεται, όπως προκύπτει από τη δικογραφία:

«Κύριε Τζώρτζη, θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τα σημερινά πεπραγμένα. Επικοινώνησαν σήμερα με τον πρόεδρο της επιτροπής ο κ. Μπαλαούρας (ο οποίος πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης), ο Φλαμπουράρης, ο κ. Χαρίτσης, υπουργός Ανάπτυξης, ο κ. Αραχωβίτης από το στενό περιβάλλον. Ο δε πρόεδρος είπε ότι είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί τόσο και ήδη δέχεται επικρίσεις για την ευνοϊκή συμπεριφορά της επιτροπής απέναντί μας. (Σε άλλες περιπτώσεις ενεργούν άμεσα). Σήμερα η έκτακτη επίσκεψη έπρεπε να γίνει μετά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και από ό,τι μου είπαν οι δικοί μας ήταν συνεργάσιμοι και φιλικοί (μας είχε ενημερώσει σχετικά ο πρόεδρος)».

Στην ίδια δικογραφία, με βάση τα emails προκύπτει ότι στις 29 Μαΐου του 2018 και ώρα 18:10 το απόγευμα, ο ίδιος υπάλληλος φέρεται να ενημερώνει μέσω email για τροπολογία που επρόκειτο να κατατεθεί και αφορούσε σε ευνοϊκή ρύθμιση που σχετιζόταν με τα ΚΑΕ. Το εν λόγω email, σύμφωνα πάντα με τον υπάλληλο της εταιρείας, φέρεται να του το έστειλε ο κ. Μπαλαούρας.

Το υλικό αυτό απεστάλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών λόγω των αναφορών σε πολιτικά πρόσωπα. Η Εισαγγελία έχει την αρμοδιότητα για την τύχη του, αν δηλαδή θα το διαβιβάσει τελικά στη Βουλή.

Πηγη:zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *