Δύο προγράμματα ενίσχυσης και μη επιστρεπτέα προκαταβολή για τους εμπόρους

Με το Προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών συναντήθηκε την Παρασκευή 02 Οκτωβρίου 2020 η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος έθεσε προς τη Βουλευτή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι, εστιάζοντας στη ρύθμιση των επιχειρηματικών δανείων σε 120 δόσεις, στην παροχή ρευστότητας καθώς και στο ωράριο που έχει επιβληθεί λόγω της πανδημίας.

Η κα Αλεξοπούλου ενημέρωσε τους εμπόρους της Πάτρας για τις δύο νέες προκηρύξεις χρηματοδοτικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων που υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Παπαθανάσης καθώς και για την τέταρτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής η οποία θα ξεκινήσει το Νοέμβριο. Μέρος αυτής της προκαταβολής θα λάβει τη μορφή επιδότησης, θα είναι δηλαδή μη επιστρεπτέο. Για τα εγγυημένα από το ελληνικό δημόσιο δάνεια τα οποία είχαν δοθεί σε επιχειρήσεις της Αχαΐας οι οποίες είχαν πληγεί από σεισμό ή πυρκαγιά, η Βουλευτής ανέφερε πως από την Κυβέρνηση προωθείται ρύθμιση 120 δόσεων.

Αναφορικά με την ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου της Αχαΐας για τα τρία νέα αυτά εργαλεία χρηματοδότησης, η κα Αλεξοπούλου δεσμεύτηκε προς το Προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών πως θα χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό τρόπο ώστε όλοι οι επαγγελματίες του Νομού να λάβουν πλήρη γνώση. Ταυτόχρονα τόνισε πως η προσπάθεια που καταβάλλεται από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση, είναι για να παραμείνουν ανοιχτές οι επιχειρήσεις και να μη χαθούν θέσεις εργασίας. Έχουν ήδη ληφθεί μέτρα ενίσχυσης και θα ληφθούν ακόμα περισσότερα, εφόσον απαιτηθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.